+00 31 (0) 6.2738.6841 Eikenrodelaan 86, 1181 DJ Amstelveen, Nederland

Zeilen met een schipper

Het verschil met meezeilen is dat je nu zelf, met je gezin of met je eigen vrienden/collega’s de boot afhuurt. Je hoeft niet te kunnen zeilen al verwacht de schipper wel dat je af en toe een handje helpt. Zeilervaring is dus niet vereist, al kan de schipper je eventueel wel het nodige leren. Je bepaalt ook nu zelf de route!

Uitleg
Kunt u (nog) niet zeilen of wilt u in een ontspannen sfeer uw kennis wat opfrissen? Waarom dan niet zeilen in een mooie omgeving met een heerlijke temperatuur? Boek gewoon een zeilvakantie met schipper/instructeur.

Hoe gaat dat in z’n werk?
• U kiest uw zeilgebied én uw zeiljacht naar keuze (uit ons aanbod).
• U geeft bij uw boeking aan dat u een schipper wilt bijboeken (€ 750 per week).
• U kunt de kneepjes van het zeilen leren, maar u mag ook alleen meevaren. Het is uw vakantie, dus u beslist. De schipper is in bijna altijd Nederlandstalig, soms (ook) Engelstalig.
• In principe slaapt de schipper bij u aan boord. Ook is het mogelijk dat hij/zij na de actieve zeildag elders logeert zodat u alle privacy met uw gezin, familie of vrienden op uw eigen zeiljacht heeft. In beide gevallen dient u voor zijn eten zorg te dragen.

Goed om te weten
Een zeilvakantie met schipper vervangt geen gedegen opleiding in een vaarschool. Toch zult u naar alle waarschijnlijkheid na een weekje in staat zijn om zelfstandig met een flottielje mee te varen. Indien u twee weken aansluitend boekt, is de kans dus groot dat u de tweede week geen schipper meer nodig heeft en zelf kapitein bent op uw zeiljacht.
Via Orange Sailing kunt u soms ook boeken voor één of meer dagen zeilen met een instructeur.
Orange Sailing stelt sowieso alles in het werk om u een heerlijke zeilvakantie te geven.