+00 31 (0) 6.2738.6841 Eikenrodelaan 86, 1181 DJ Amstelveen, Nederland

MEEST GESTELDE VRAGEN (FAQ)

Wie is eigenaar van de schepen van Orange Sailing?
Krijg ik zeker het jacht dat ik geboekt heb?
Ja. Hoe u ook boekt (online, telefonisch, per email) er wordt steeds real-time gewerkt in dezelfde database. Dubbele boekingen zijn daardoor onmogelijk. Mochten er onverhoopt op het schip dat u geboekt heeft technische problemen zijn ontstaan, dan krijgt u van ons zonder meerprijs altijd een upgrade.

Hoe kom ik op mijn bestemming?
Er zijn tal van luchtvaartmaatschappijen die u naar Zadar, Split, Corfu, Lefkas of Athene kunnen brengen.
Let op: zaterdag is in principe de grote wisseldag, oftewel: meestal verwachten we dat u dan incheckt of uitcheckt.
Een selectie:
Amsterdam-Split met: Easyjet, Transavia, Vueling, Lufthansa en Croatia Airlines.
Eindhoven-Split met: KLM.
Rotterdam-Split met: Transavia.
Düsseldorf-Zadar met: Ryanair, Easyjet, Transavia, Vueling.
Amsterdam-Corfu/Kerkyra met: Aegian Airlines en Transavia.
Eindhoven-Corfu/Kerkyra met: Ryanair en KLM.
Rotterdam-Corfu/Kerkyra: British Airways.
Amsterdam-Lefkas/Preveza met: Transavia, Aegian Airlines en TUI.
Düsseldorf-Lefkas/Preveza met: Air Berlin.
Amsterdam-Athene met: KLM, Aegian Airlines, Lufthansa, Transavia en Ryanair.
Wat zijn de afstanden van het vliegveld tot de marina/haven (waar de boot ligt)?
Split-Sukosan (125 km): 1.15 minuten met de taxi, drie uur met de bus.
Zadar-Sukosan (25 km): 30 min. met de bus of taxi.
Corfu (5 km): 20 min. met bus of taxi.
Lefkas/Preveza (15 km): 30-45 min. met taxi, een uur met de bus.
Athene (25 km): ½ uur met de taxi, 1 uur met de bus.

Zien we vluchtelingen in Griekenland?
Wij krijgen soms de vraag of het vluchtelingenprobleem ook speelt in de zeilgebieden rondom Lefkas en Corfu. Nee, dus. U zeilt aan de westkant van Griekenland terwijl vluchtelingen aan de oostkant van Griekenland binnenkomen. De afstand tussen oost en west is ruim 600 kilometer.

Hoe kan ik contact opnemen met degene die me bij de boot opvangt?
Voor u met vakantie vertrekt ontvangt u een brief met wat extra informatie over uw aankomst. Daar zit onder andere een plattegrond bij zodat u onze basis en uw jacht makkelijk weet te vinden. Ook geven we u de mobiele nummers van de basismanager.

Hoe kan ik mijn zeilvakantie betalen?
Onze betalingsgegevens zijn:
BixBox / Orange Sailing
ABNAmro bank: NL 85 ABNA 05 780 140 76.
Vermeld s.v.p. altijd uw factuur- en bookingsnummer.

Bij Orange Sailing geldt in principe de volgende betalingsregeling:
• U betaalt 50% binnen zeven dagen aan. Daarna ontvangt u de boekingsbevestiging.
• Maximaal 4 weken voor uw aankomst bij uw boot betaalt u het restant (de overige 50%).
Voor alle andere informatie: zie onze Algemene voorwaarden in het submenu, helemaal onderaan op de homepage van deze website. U krijg ze ook, met uw boekingsbevestiging, toegestuurd.

 

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Allereerst: ervaring in het besturen van een zeiljacht is natuurlijk een voorwaarde. En een tweede persoon aan boord, die de nodige ervaring mee kan brengen, natuurlijk ook.

In Kroatië dien je bij het inchecken een officieel vaarbewijs aan te tonen. Voor een vaarbewijs 1 of 2 – beiden via een puur theoretisch examen – kun je in Nederland via de organisatie Vamex alle info opvragen.
Vaarbewijs 1 is al voldoende. Wél is het aan te bevelen deze (voor 20 euro) om te zetten naar een international certificaat, het zogenaamde ICC (International Certificate of Competence). Ook dit regel je via het Vamex. Doe dit bijtijds!
Indien je gaat varen zonder het ICC loopt je het risico om de vakantie voortijdig te moeten eindigen indien er gecontroleerd wordt door de politie. In het geval je schade vaart, is de kans reëel dat je niet verzekerd bent en daarom zelf aansprakelijk bent voor de schade.
Belgische zeilers dienden een Internationale Stuurbrevet te kunnen overleggen. Het ICC is in België aan te vragen via de VVW of VYF.

In Griekenland wordt nog niet naar een certificaat gevraagd al is het natuurlijk wel aan te bevelen.

Heeft flottieljezeilen een verplichte sociale omgang?
Absoluut niet. Tijdens flottieljezeilen zijn er eigenlijk maar twee afspraken: dat u ’s ochtends op tijd bij de briefing aanwezig bent en dat tijd u op een bepaalde tijd in de volgende haven verwacht wordt. Voor de rest van de dag bent u tijdens het flottielje zeilen volledig vrij. U kunt dus ook elke dag zelf uw route bepalen, zolang we u maar weer (op tijd) in de afgesproken haven terugzien!
De praktijk heeft uitgewezen dat de meeste mensen het prettig vinden om ’s avonds in een restaurant samen te eten. Dit is absoluut geen verplichting. Mocht u één of meerdere dagen echt u eigen weg willen gaan, meldt dit dan aan de flottieljeleider. Realiseert u zich wel dat eventuele technische ondersteuning dan een stuk moeilijker wordt.

Hoeveel schepen zitten er in een flottielje?
Het precieze aantal schepen dat het maximum vormt is moeilijk vast te leggen. Dit hangt mede af van de periode waarin u wil gaan zeilen, maar normaal gesproken ligt dit tussen de zes en tien schepen.
Als de groep te groot dreigt te worden splitsen we de vloot op en gaan er twee, of indien nodig zelfs drie flottieljes varen. De flottieljes worden altijd begeleid door Nederlandstalige mensen. De briefings worden volledig in het Nederlands gegeven. Als er toch anderstaligen in de flottielje zitten, krijgen zij eventueel een aparte briefing in het Engels.

Zijn er andere kinderen in de flottielje?
Zeilen met kinderen in Kroatië of Griekenland is een prachtig avontuur. Het gebied is uitermate geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De zee is kalm, de wind niet erg hard en de afstanden tussen de havens of baaitjes klein. waardoor je de afstanden zo groot en zo klein kunt maken als je zelf wilt. Onderweg is er ruimschoots tijd te ankeren in een baai, te zwemmen of te snorkelen.

Bij de haventjes is vaak een strandje in de buurt, om lekker te zwemmen of je kunt vissen met schepnet en of hengel. De Grieken zijn dol op kinderen, in de taverna’s worden ze dan ook altijd enthousiast onthaald.
Zowel grote als de kleine kinderen vermaken zich uitstekend tijdens een zeilvakantie in Griekenland. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze helpen tijdens het zeilen, wegvaren en afmeren. Ze kunnen zwemmen, van de boot springen, s’ avonds met elkaar op stap gaan, snorkelen, vissen, met de dinghy (rubber bijbootje) op pad, grotten ontdekken en zeeschildpadden en dolfijnen zien zwemmen!

Tijdens de schoolvakanties zijn er veel kinderen in de flottieljes, de kinderen vermaken zich heerlijk met elkaar, op de wal, in het water en op de boot. Soms varen ze mee met een boot van vriendjes, dan heeft u een dagje alleen en dan varen ze de volgende dag met u mee, gezellig druk.
Elk jaar opnieuw komen tientallen ouders met kinderen bij ons zeilen, voornamelijk in de schoolvakanties. Het gebeurt zelfs dat er meer kids dan volwassenen in een flottielje meevaren.

Is er internet aan boord?
Op veel plekken in de haventjes is het mogelijk gebruik te maken van draadloos internet.
Ook kunt u een dongel plus bijbehorende simkaart via ons huren. Dit kost ongeveer 40 euro per week.