+00 31 (0) 6.2738.6841 Eikenrodelaan 86, 1181 DJ Amstelveen, Nederland

Kroatië

Wie wil er nu niet zeilen in Kroatië?

Algemeen
Zeilen in Kroatië zou op ieders ‘bucketlist’ moeten staan. Allereerst is het een prachtig gebied om te varen. Er zijn ruim 700 eilandjes, bewoond dan wel onbewoond. Het water is heerlijk helder en de eilandjes hebben van alles te bieden. Ten tweede is het klimaat prima en de wind (meestal) ergens tussen de 2 en 5 Bft. Hier kom je pas echt tot rust!

Zeilgebied
Het gebied voor de steden Zadar en Split heeft een kustlijn van duizenden kilometers. De marina van Sukosan ligt er middenin. Het is een grote, goed uitgeruste vertrekplaats naar zowel het noorden als zuiden van het eilandenrijk.

Want wat is dat mooi! De ene keer waan je je zeilend op een maanlandschap – bij de Kornaten –zeilen-kornati de volgende keer lig je te anker in een mooie baai of bezoek je een van de vele historische stadjes als Trogir of Komiza.

De Kornaten is een beschermd nationaal park met ongeveer 140 grote en kleine eilandjes. Je kan er ademloos langsvaren, maar ook er overheen wandelen. Let op: er zwemmen in dit hele gebied genoeg dolfijnen. Spot ze en maak er foto’s van!

De ongerepte natuur en de beroemde watervallen van Krka op het vasteland zijn het bezoeken meer dan waard. Je kan er heerlijk zwemmen. Stap van boord van je gehuurde zeiljacht en proef de unieke sfeer in één van de vele Middeleeuwse stadjes zoals Trogir. Of ga snorkelen of klifspringen…

Er is in Kroatië geen eb en vloed en de zee is over het algemeen kalm. Aan te raden is van tevoren goed te weten waar water, elektra, diesel en/of boodschappen te verkrijgen zijn. Wij kunnen daar uiteraard bij helpen.

Het klimaat

Het vaarseizoen in Kroatië loopt van mei tot en met september. De temperatuur schommelt altijd rond de 20 tot 30 graden.

restaurant De gemiddelde windkracht is meestal niet meer dan 2 tot 5 Bft. In juli en augustus zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om onder rustige omstandigheden te varen.

 

 

Vertrekhaven Sukosan
Sukosan is een dorpje met een kleine 4000 inwoners. Het ligt op ruim honderd kilometer ten noorden van Split en tien kilometer ten zuiden van Zadar. Op zowel Split als Zadar kun je aanvliegen. De historische centra van deze twee steden zijn werkelijk prachtig. Vanaf het vliegveld neem je een taxi of bus richting Sukosan.
Sukosan is ook goed per auto bereikbaar. Vanuit Utrecht is het 1500 kilometer rijden. Door de nieuwe snelweg in Slovenië en Kroatië is Sukosan zelfs sneller te bereiken dan het noordelijker gelegen Istrië.
Kom je met het vliegtuig dan vlieg je tegen lage tarieven vanuit Düsseldorf of Charleroi met Ryanair naar Zadar. Vanuit Amsterdam vlieg je met Easyjet of Croatian Airlines naar Split.

De marina van Sukusan kent alle faciliteiten, van douches tot een supermarkt en van een wasserette en een watersportwinkel tot een restaurant. Er is sinds kort zelfs een massagesalon! Alles heeft nog een redelijke prijs.

De te huren boten zijn modern en worden goed onderhouden. Bavaria, Beneteau, Jeanneau, Hanse en Vector; alle merken zijn aanwezig. Vanaf 30 tot 55 voet en van 4 tot 12 slaapplaatsen. Zeg het maar!
Een dinghy (bijbootje om naar de kant te varen), een 2 of 4 pk motortje en internet zijn er gemakkelijk bij te huren.

Samenvatting zeilen Kroatië
• Honderden eilandjes
• Schilderachtige middeleeuwse vestingstadjeszeilen-gezin
• Nationale parken als de Kornati en Krka
• Warm, helder water om in te zwemmen en snorkelen
• Makkelijk per vliegtuig of auto bereikbaar
• Goed uitgeruste vertrekhaven
• Gemiddelde wind
• Zeer geschikt voor gezinnen en kinderen
• Vaarbewijs 1 (van de schipper) wordt gevraagd

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte voor een heerlijk zonnige zeilvakantie.
Vragen? Bekijk de meest gestelde vragen over flottieljezeilen of neem contact op met onze medewerkers.