+00 31 (0) 6.2738.6841 Eikenrodelaan 86, 1181 DJ Amstelveen, Nederland

Griekenland

Heerlijk relaxen in het Ionische zeilgebied

Algemeen
Zeilen in de Ionische Zee – dus ten westen van het vaste land – is een over het algemeen een zeer relaxte bezigheid. Vele vluchten zijn er tijdens het zomerseizoen naar zowel Korfu (Corfu) als Lefkas (Lefkada). paxi-jpg

Na ingecheckt te zijn, staat je een oase van mooie baaitjes, pittoresque dorpjes, leuke restaurants en vriendelijke Grieken te wachten.

Je kan de hele week eiland-hoppen maar ook ‘gewoon’ eens een lekker stuk zeilen. De liggelden zijn te verwaarlozen.

Griekenland staat bekend om zijn overheerlijke keuken.

 

Zeilgebied

De vaarmogelijkheden vanuit Lefkas zijn vrijwel oneindig. Zo vaar je naar het noorden richting Korfu. Dat eiland is op zich al een mooie spot. In de hoofdstad is het heerlijk toeven. Je kan er lekker eten en er zijn genoeg leuke winkeltjes en musea. Maar de baai van bijvoorbeeld Agios Stefanos en de eilandjes Paxos en Antipaxos zijn ook zeer aantrekkelijk. Ga lekker snorkelen of bestel een visje die ’s ochtends gevangen is.

Richting het zuiden van Lefkas kan je bijvoorbeeld mooi zeilen naar de baai van Sivota of de eilandjes Kalamos en Ithaki. De haventjes zijn soms zo klein dat je er met vijf, zes bootjes in ligt. Ook hier heerlijk eten en erg vriendelijke Grieken, waarmee je soms een leuk praatje kan maken.

Dit zeilgebied heeft een heel constant weerbeeld met in de ochtenden geen tot heel weinig wind. Rond lunchtijd pikt de wind wat op, waarna hij rond zes uur weer gaat liggen. Zelden komt hij boven de 4 Bft uit. Een ideaal gebied voor de beginner of gevorderde zeiler – wel of niet met zijn gezin – bij wie het vooral om relaxen gaat. Bovendien zijn Corfu stad en Lefkas stad heerlijke plekken om te winkelen, te eten dan wel te flaneren.
Een vaarbewijs is niet verplicht.

Het klimaat
Dankzij het gunstige klimaat is Griekenland een ideaal vaargebied vanaf april tot november, met een gemiddelde windkracht van 3-4 Bft.
Vertrekhaven Lefkas Stad
Transavia vlieg in de zomermaanden vanuit Amsterdam driewekelijks naar Preveza, de vlieghaven die op 20 kilometer van Lefkas Stad ligt.

Samenvatting zeilen vanuit Lefkas

Sunsail Ionian Sea - Greece June 2014
• Lekker eiland-hoppen
• Mooie baaien
• Levendige vissersdorpjes
• Nooit te veel wind.
• Heerlijk eten
• Vaarbewijs niet verplicht

 

Benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een heerlijk zonnige zeilvakantie

Vragen? Bekijk de meest gestelde vragen over flottieljezeilen of neem contact op met onze medewerkers.