+00 31 (0) 6.2738.6841 Eikenrodelaan 86, 1181 DJ Amstelveen, Nederland

Flottieljezeilen

Een hit in de Kroatische en Griekse wateren!

Met een grote groep met meerdere boten de mooiste routes zeilen. Het is eigenlijk de perfecte balans tussen zelfstandig varen en de gezelligheid en geborgenheid van het zeilen binnen een groep. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen (bij ons gehuurde) boot, maar hebt het genot van de ‘eeuwige’ hulp van onze ervaren flottieljebegeleider. Die helpt je bij het aan- en afmeren, geeft bij de ochtendbriefing de benodigde tips en is eenmaal op het water altijd via de marifoon en/of mobiele telefoon bereikbaar.

Meer informatie
Bij een flottielje zeilvakantie vaart u op:
– een door u zelf gehuurd zeiljacht of…
– een via Orange Sailing gehuurd zeiljacht.
Met een groep van meerdere jachten zeilen we na de briefing (= uitleg door de flottieljebegeleider over de te varen route) met z’n allen weg en zien we elkaar aan het einde van de middag op de afgesproken plek. Hoe u daar komt en in welk tempo u vaart, ligt aan u.
U hebt het voordeel van een ervaren bemanning op het begeleidende zeiljacht. Die zal u te helpen waar nodig. U kunt profiteren van hun lokale kennis van weer en wind, havens en eetgelegenheden en mocht er een probleem zijn dan is hulp direct bij de hand. Dit verhoogt de veiligheid en geeft u een meer ontspannen gevoel van varen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de zeilroute, het aan/afmeren en een veilige plek om de nacht door te brengen.

Opvallend is dat zeilers binnen mum van tijd ervaringen, verhalen et cetera met die van andere zeilers uitwisselen. Ook kinderen zoeken elkaar razendsnel op.

Zeilgebied
Er worden flottieljes gevaren vanuit Lefkas (Griekenland) en Sukosan (Kroatië). De afstanden die bij flottieljezeilen gevaren worden, zijn bescheiden. Gemiddeld zo rond de 15 mijl per dag wanneer u linea recta naar de volgende haven zou varen. Vooral in het Lefkas gebied zijn de zee en de wind over het algemeen vrij kalm en de afstanden tussen de haventjes klein (gemiddeld 10 tot 15 mijl). Er is dus genoeg tijd om voor anker te gaan om te zwemmen, snorkelen, vissen of te roeien in het bijbootje. En een lekkere lunch nuttigen kan natuurlijk ook…
Wil u twee weken in een flottielje zeilen, dan vaart u elke week een andere route.
Overigens wordt bij een weersvoorspelling van windkracht 6 of meer wordt niet uitgevaren of – afhankelijk van de omstandigheden – slechts een korte route gezeild.

SAMENVATTING
Flottieljevakanties zijn zeer geschikt voor:
* de wat minder ervaren zeilers die het vaargebied nog niet kennen…
* gezinnen met kinderen
* iedereen die de gezelligheid van een groep op prijs stelt of…
* diegene die het gewoon op prijs stellen dat een flottieljebegeleider beschikbaar is voor advies en eventuele hulp
* diegene die gewoon genieten van het zeilen op eigen gekozen charterjacht, maar ook de mogelijkheid wil hebben om nieuwe mensen te leren kennen.